Păstârnac Semilung 2,5 g
4,04 RON (net: 3,18 RON) | |
Caracteristici generale ale păstârnacului:
Pătrunjelul este o specie din ordinul umbelliferae, din familia țelinei, o legumă rădăcinoasă înrudită cu morcovul și originară din Europa. are un conținut ridicat (deși nu excepțional) de proteine și minerale (fier, calciu și fosfor). este o sursă excelentă de fibre, vitaminele B și C. Fibrele vegetale ajută la reducerea nivelului de colesterol (se poate absorbi mai puțin colesterol din scaunele care se află mai puțin timp în organism) prin stimularea funcției intestinale și reglarea nivelului de zahăr din sânge.Conținutul său de calciu și fosfor este benefic pentru metabolismul osos, iar conținutul său de ulei esențial este diuretic și antispastic. cea mai benefică proprietate a păstârnacului este efectul său diuretic, ceea ce îl face util ca agent de spălare în cazul infecțiilor urinare și pentru tratarea și prevenirea pietrelor la rinichi. Curăță rinichii și bila și ajută stomacul și sistemul digestiv.
Caracteristici ale păstârnacului soiul Semi long:
Perioadă lungă de vegetație (200-220 de zile), soi cu randament ridicat, de înaltă calitate. Rădăcini semilungi, albe, asemănătoare morcovului, cu umeri largi, cu o suprafață netedă, dulceag și cu un conținut ridicat de aromă. Bună capacitate de păstrare, potrivit pentru consum în stare proaspătă și uscare.
Cultivarea păstârnacului din soiul semilung:
Cultivare:
Martie-aprilie în teren deschis. Germinarea durează 7-21 de zile la 15-20 grade C0. După răsărire, rărire la 10 cm.
Necesarul de semințe:
5-6 g/10 m2.
Suprafața de reproducere:
40-50 x 10 cm.
Recoltarea:
Octombrie-noiembrie.
Greutate: | 0.005 kg |
---|---|
Lăţime: | 140 mm |
Înălţime: | 80 mm |
Lungime: | 1 mm |
Aviability: | 1-4 nap |
Basic sales unit: | db |
Autentificare
Autentificare